• isi fu'a

O maketi tetele e tolu i Saina, Amerika ma Europa o loʻo pa uma, ma o le teuina o le malosi o loʻo faʻafeiloaʻi i le vaitau sili ona lelei.

Le fa'atulagaina ma le fa'ata'ita'iga pisinisi ateuina o le malosii totonu o le eletise o loʻo faʻasolosolo manino.I le taimi nei, ua faʻavaeina le faʻaogaina o le maketi mo le teuina o le malosi i itulagi atiaʻe e pei o le Iunaite Setete ma Europa.O loʻo faʻavavevave foʻi le toe fuataʻiina o faiga eletise i maketi o loʻo tulaʻi mai.Le faʻalauteleina o le atinaʻeina o le gaosiga o le malosi O tulaga ua matua, ma o le a paʻu le gaosiga o le malosi o le lalolagi i le 2023.

Europa: O le maualalo o le faʻaogaina, maualuga le tuputupu aʻe, ma le teuina o le malosi ua oʻo i se tulaga fou

I lalo o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malosi o Europa, o le maualuga o le tamaoaiga o le teuina o le la i totonu o Europa ua iloa e le maketi, ma o le manaʻoga mo le teuina o le la ua amata ona pa.Faiga fa'akonekarate tau eletise nofomau.I le 2023, o le tau o le eletise o konekarate faatoa sainia o le a maualuga le maualuga.Ole averesi ole tau ole eletise ole a sili atu ile 40 euros/MWh, ole siitaga ole 80-120% tausaga i lea tausaga.O loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona faʻatumauina tau maualuga i le isi 1-2 tausaga, ma o loʻo manino le manaʻoga mo le teuina o le la.

Ua tuusaunoaina e Siamani le VAT photovoltaic a le aiga ma lafoga o tupe maua, ma ua toe faaui i tua le faiga faavae o le faasaoina o aiga a Italia.O loʻo faʻaauau pea le faiga faʻavae.Ole fua ole tupe fa'aola tupe a Siamani e mafai ona o'o ile 18.3%.Mafaufau i le taimi e toe totogi ai tupe e mafai ona fa'apu'upu'u ile 7-8 tausaga.O le umi o le malosi tutoʻatasi, o le faʻaogaina o le teuina o fale i Europa i le 2021 e naʻo le 1.3%, o loʻo i ai le avanoa lautele mo le tuputupu aʻe, ma o loʻo faʻatupulaia vave le maketi tau pisinisi, pisinisi ma faleoloa tetele.

Matou te faʻatatau o le manaʻoga mo le malosi fou e teu ai le malosi i Europa i le 2023/2025 o le a 30GWh/104GWh, o se faʻaopoopoga o le 113% i le 2023, ma CAGR = 93.8% i le 2022-2025.

Iunaite Setete: Faʻamalosia e faiga faʻavae a le ITC, na tupu ai faʻamaʻi

O le Iunaite Setete o le maketi sili ona tele e teu ai oloa i le lalolagi.I le 2022Q1-3, o le malosi faʻapipiʻiina o le teuina o le malosi i le Iunaite Setete o le 3.57GW / 10.67GWh, o le faʻatupulaia o le tausaga i le tausaga o le 102% / 93%.

E oʻo mai ia Novema, ua oʻo i le 22.5GW le malosi resitala.I le 2022, o le a faʻagesegese le gafatia fou faʻapipiʻiina o photovoltaics, ae o le teuina o le malosi o le a faʻaauau pea le tuputupu ae vave.I le 2023, o le a faʻaleleia le gafatia faʻapipiʻi photovoltaic, ma o le a faʻaauau pea ona faʻateleina le faʻaogaina o le faʻapipiʻiina o le malosi e teu ai le malosi, e lagolagoina ai le faʻaauauina o le paʻu o le faʻaogaina o le malosi faʻapipiʻi.

O le faʻamaopoopoina i le va o kamupani eletise i le Iunaite Setete e le lelei, o le teuina o le malosi e aoga tele mo le faʻatonutonuina, o loʻo tatala atoatoa auaunaga faʻapitoa, maualuga le maualuga o maketi, ma maualuga le tau eletise PPA ma o loʻo manino le tau o le teuina.O le fa'aaitalafu lafoga a le ITC e fa'alautele mo le 10 tausaga ma fa'atuputeleina le aofa'i o aitalafu i le 30%-70%.Mo le taimi muamua, o loʻo tuʻufaʻatasia le teuina o le malosi i totonu o le fesoasoani, lea e faʻateleina ai se faʻaopoopoga tele i le fua faatatau o tupe maua.

Matou te faʻatatauina o le manaʻoga mo le malosi fou e teu ai le malosi i le Iunaite Setete i le 2023/2025 o le a 36/111GWh taʻitasi, o le faʻaopoopoga o le 117% i le tausaga i le 2023, ma le CAGR = 88.5% i le 2022-2025.

Saina: O le manaʻoga mo le mamafa o faiga faʻavae ua faʻateleina vave, ma o le maketi o le 100 piliona yuan ua amata ona tulaʻi mai.

O le fa'atulafonoina o le fa'atulafonoina o mea e teu ai e fa'amautinoa ai le fa'ateleina o le fa'aputuina o le malosi.I le 2022Q1-3, o le gafatia faʻapipiʻi o le 0.93GW / 1.91GWh, ma o le vaega o le teuina tele i totonu o le fausaga e sili atu i le 93%.E tusa ai ma faʻamaumauga atoa, o le tauofoga lautele mo le teuina o le malosi i le 2022 o le a oʻo i le 41.6GWh.O le fa'ata'ita'iga fa'asoa fa'asoa fa'aputuga o lo'o televave fa'asalalauina, ma o taui gafatia, maketi o le eletise, ma le fefa'asoaa'i taimi fa'avasegaina o tau o lo'o fa'agasolo malie ona fa'atinoina e fa'atuputeleina ai le tele o le teuina o le malosi o le toe maua.

Matou te faʻatusatusaina o le manaʻoga mo le faʻaogaina o malosiaga fou i totonu o le atunuʻu i le 2023/2025 o le a 33/118GWh taʻitasi, o le siʻitia o le 205% i le tausaga i le 2023, ma le CAGR = 122.2% i le 2022-2025.

O tekonolosi fou e pei o ma'a sodium-ion, ma'a fa'afefe vai, teuina o le malosi o le photothermal, ma le teuina o le kalave o lo'o fa'atinoina ma fa'amautu malie i le fa'ai'uga tauofo.Faʻamalosia le puleaina o le saogalemu o le teuina o le malosi, ma faasolosolo malie le faʻatupuina o le faʻaogaina o le maualuga o le cascade, faʻafefe vai, ma le puipuiga o le afi.O uta o maa e teu ai le malosi o loʻo manino le eseesega, ma o kamupani faʻaliliu e maua le avanoa i le ulufale atu i PCS.

Tuu faatasi: o maketi tetele e tolu i Saina, Amerika ma Europa ua pa

Faʻafetai i le faʻamaʻi o Saina-US tele teu oloa ma Europa fale teu oloa, matou te vavalo o le lalolagi e manaʻomia le malosi e teu ai le malosi o le a 120/402GWh i le 2023/2025, o se siitaga o le 134% i le 2023, ma le CAGR o le 98.8% i le 2022. -2025.

I le itu sapalai, ua aliaʻe mai tagata fou i totonu o le alamanuia e teu ai le malosi, ma o alalaupapa o le tupu.O le fausaga o sela maa e fai si fa'atumauina.CATL tulaga muamua i le lalolagi i le tulaga o uta, ma uta o le BYD EVE Pine Energy ua faatumauina le tuputupu ae vave;eletise teuina inverters taulai atu i auala ma auaunaga faailoga, ma ua faateleina le taulaiga o le fausaga.O le malosi o le Sunshine IGBT e faʻamautinoa ai le sapalai e malosi i le O loʻo taʻitaʻia le maketi tele o le teuina o oloa, o tagata faʻapipiʻi fale teu oloa e fiafia i le maualuga o le tuputupu aʻe, ma o uta a taʻitaʻi fale teu oloa ua faʻateleina faʻatele i le laina.

I lalo o le faʻavaveina o suiga o le malosi, o le faʻaitiitiga o le tau o le eletise eletise eletise o le a faʻafeiloaʻi i le tumutumu o le faʻapipiʻiina i le 2023, lea o le a faʻavaveina ai le faʻamaʻi o le tele o teuina i Saina ma le Iunaite Setete;fale teu oloa o le a pa i Europa i le 2022, ma o le a faaauau pea ona faaluaina i le 2023. O le teuina o fale i itulagi o loʻo aliaʻe e pei o le Iunaite Setete ma Asia i Sautesasae O le a avea foi ma masani masani, ma le teuina o le malosi o le a faʻafeiloaʻi ai se vaitaimi auro o le atinaʻe.


Taimi meli: Ian-05-2023