• pa'u-001

Va'aiga o le tau o le Lithium: E fa'atumauina e le tau lana Bull Run?

Faʻamatalaga tau o le Lithium: Pe o le a faʻaauau pea le tau o lana povi?.

Ua fa'aitiitia le tau o le lithium i vaiaso ua tuana'i e ui i le fa'aauau pea o le le lava o sapalai ma le malosi o le fa'atauga o ta'avale eletise i le lalolagi.

O tau faalevaiaso mo le lithium hydroxide (le itiiti ifo i le 56.5% LiOH2O grade battery) e tusa ma le $75,000 i le tone ($75 i le kilokalama) tau, inisiua ma uta (CIF) faavae i le aso 7 Iulai, mai le $81,500 i le aso 7 o Me, e tusa ai ma le London Metal. Fetufaaiga (LME) ma le ofisa lipoti o tau Fastmarkets.

Lithium carbonate tau i Saina toe solomuli i CNY475,500/tonne ($70,905.61) i le faaiuga o Iuni, mai se faamaumauga maualuga o le CNY500,000 ia Mati, e tusa ai ma faamatalaga tau tamaoaiga Trading Economics.

Ae ui i lea, o tau o le lithium carbonate ma le lithium hydroxide - mea mataʻutia mo le faia o maʻa eletise (EV) - o loʻo faʻaluaina pea mai tau i le amataga o Ianuari.

Pe ua na'o se pa'u le tumau?I totonu o lenei tusiga matou te suʻesuʻeina tala fou o maketi ma faʻamaumauga o manaʻoga e faʻatusalia ai faʻamatalaga tau o le lithium.

Lithium maketi va'aiga lautele

Lithium e leai se maketi i le lumanaʻi ona o se maketi uʻamea laʻititi i tulaga tau fefaʻatauaʻiga.Ae ui i lea, o mea tau maketi CME Group o loʻo i ai le lithium hydroxide i le lumanaʻi, lea e faʻaogaina ai le suʻesuʻeina o tau o le lithium hydroxide na lomia e Fastmarkets.

I le 2019, o le LME i faiga faʻapaʻaga ma Fastmarkets na faʻalauiloaina se tau faʻatatau e faʻavae i luga o le faʻasologa o fefaʻatauaiga faʻaletino i vaiaso taʻitasi i luga o le CIF Saina, Iapani ma Korea.

Saina, Iapani ma Korea o maketi tetele e tolu mo le lithium i luga o le sami.O le tau o le lithium i na atunuu ua manatu o le alamanuia fa'ailoga mo le lithium grade maa.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻasolopito, o tau o le lithium na pa'ū i le va o le 2018 i le 2020 ona o le faʻateleina o le sapalai e pei o le Pilbara Minerals ma Altura Mining, faʻateleina le gaosiga.

O le tau o le lithium hydroxide na pa'ū i le $9 i le kilokalama i le aso 30 Tesema 2020, mai le $20.5/kg i le aso 4 Ianuari 2018. Lithium carbonate na fa'atauina i le $6.75/kg i le aso 30 Tesema 2020, mai le $19.25 i le aso 4 Ianuari 2018.

Na amata ona siitia tau i le amataga o le 2021 ona o le malosi o le tuputupu aʻe o le EV a o toe faʻaleleia le tamaoaiga o le lalolagi mai aʻafiaga o le faʻamaʻi Covid-19.O le tau o le lithium carbonate ua siitia faaiva i le taimi nei mai le $6.75/kg i le amataga o Ianuari 2021, ae o le lithium hydroxide ua siʻitia i luga atu ma le fitu-sili atu mai le $9.

I leVa'aiga ole EV ole lalolagi 2022lomia ia Me, International Energy Agency (IEA)

lipotia faʻatauga o EV faʻaluaina i le 2021 mai le tausaga talu ai i se faʻamaumauga fou o le 6.6m iunite.O le aofaʻi o taavale eletise i luga o auala i le lalolagi atoa na oʻo i le 16.5m, faʻatoluina mai le aofaʻi i le 2018.

I le kuata muamua o le tausaga nei, e 2 miliona taavale afi na faʻatau atu, i luga 75% tausaga-i-tausaga (YOY).

Ae ui i lea, o tau o le lithium carbonate i le maketi a Asia ma le Pasefika na faʻaitiitia i le kuata lona lua ona o le fou o le Covid-19 i Saina, lea na mafua ai ona loka e le malo, na afaina ai le sapalai o meafaitino.

E tusa ai ma le maketi vailaʻau ma le tau faʻamatalaga, Chemanalyst, o le tau o le lithium carbonate na iloiloina i le $ 72,155 / tonne poʻo le $ 72.15 / kg i le kuata lona lua na faʻauʻu ia Iuni 2022, i lalo mai le $ 74,750 / tone i le kuata muamua na faʻaiʻu ia Mati.

Na tusia e le kamupani:

O le tele o fale ta'avale eletise na fa'aitiitia a latou galuega, ma le tele o nofoaga na taofia a latou gaosiga ona o le le lava o sapalai o vaega ta'avale taua.

"O le aotelega o atinaʻe ona o le COVID, faʻatasi ai ma le suʻesuʻega a le pulega a Saina i luga o le siʻitia o tau o le Lithium, e luʻitauina ai le suiga mautu agai i se tamaoaiga lanu meamata,"

O le tau o le lithium hydroxide i Asia ma le Pasefika, e ui i lea, na siitia le $ 73,190 / tone i le kuata lona lua, mai le $ 68,900 / tone i le kuata muamua, o le tala lea a Chemanalyst.

O le va'aiga o mana'oga-sapalai e fa'ailoa mai ai le utiuti o maketi

Ia Mati, na valoia e le malo o Ausetalia o manaoga o le lalolagi mo lithium e mafai ona siitia i le 636,000 tone o le lithium carbonate e tutusa (LCE) i le 2022, mai le 526,000 tone i le 2021. O manaoga e tatau ona sili atu i le faaluaina i le 1.5 miliona tone i le 2027 e pei o le lalolagi EV vaetamaina. fa'aauau pea ona tula'i mai.

Na faʻatatauina le gaosiga o le lithium i le lalolagi e faʻatupulaʻia laʻititi i luga aʻe o le manaʻoga i le 650,000 tone LCE i le 2022 ma le 1.47 miliona tone i le 2027.

Ole fa'ateleina ole gaosiga ole lithium, peita'i, e ono le mafai ona fa'amalieina mana'oga mai tagata gaosi maa.

Fai mai le kamupani su'esu'e Wood Mackenzie ia Mati e mafai ona si'itia le malosi o le maa lithium-ion i le lalolagi i luga atu o le lima i le 5,500 gigawatt-itula (GWh) i le 2030 mai le 2021 e tali atu ai i fuafuaga fa'alautele tele o le EV.

Jiayue Zheng, Fai mai le au suʻesuʻe a Wood Mackenzie:

"O le maketi taʻavale eletise (EV) e tusa ma le 80% o manaʻoga lithium-ion maʻa."

"O le maualuga o tau o suauʻu o loʻo lagolagoina le tele o maketi e faʻataʻitaʻiina faiga faʻavae felaʻuaiga e leai se faʻamalama, ma mafua ai le maualuga o le manaʻoga mo le lithium-ion ma sili atu i le 3,000 GWh i le 2030."

"O le maketi o le lithium-ion battery ua uma ona feagai ma le le lava i le tausaga talu ai ona o le faʻatupulaia o le manaʻoga o le EV ma le siʻitia o tau o meafaitino.I lalo o la matou faʻataʻitaʻiga faʻavae, matou te faʻamoemoe o le sapalai o maa o le a le ausia le manaʻoga seia oʻo i le 2023.

"O le maketi o le lithium-ion battery ua uma ona feagai ma le le lava i le tausaga talu ai ona o le faʻatupulaia o le manaʻoga o le EV ma le siʻitia o tau o meafaitino.I lalo o la matou faʻataʻitaʻiga faʻavae, matou te faʻamoemoe o le sapalai o maa o le a le ausia le manaʻoga seia oʻo i le 2023.

"Matou te talitonu o lenei taulaiga i luga o le lithium e tele lava ona o le vaega o le mining lithium o loʻo faʻaititia pe a faʻatusatusa i le nickel," na tusia ai e le kamupani i le suʻesuʻega.

"Matou te faʻatusatusaina o le EV o le a nafa ma le sili atu i le 80.0% o manaʻoga lithium i le lalolagi i le 2030 faʻatusatusa i le naʻo le 19.3% o le sapalai nickel i le lalolagi i le 2030."

Va'aiga tau Lithium: Va'aiga a le au su'esu'e

Fitch Solutions i lana tau o le lithium mo le 2022 fa'atatau le tau o le lithium carbonate i Saina i le averesi $21,000 i le tone i lenei tausaga, fa'aititia i le averesi $19,000 i le tone i le 2023.

Nicholas Trickett, uʻamea ma suʻesuʻega maina i Fitch Solutions tusi i Capital.com, fai mai:

"Matou te faʻamoemoe pea o le faʻaitiitiga o tau i tulaga faʻatusatusa i le tausaga a sau aʻo amata le gaosiga o maina fou i le 2022 ma le 2023, o le maualuga o tau e faʻaleagaina ai nisi o manaʻoga aʻo faʻatau e tagata faʻatau mai le faʻatauina o taavale eletise (le avetaʻavale muamua o le faʻatupulaia o manaoga), ma le tele o tagata faʻatau. tapunia maliega mamao umi ma tagata maina."

O le kamupani sa i ai i le faagasologa o le faʻafouina o le tau o le lithium ona o tau maualuga o loʻo i ai nei ma suiga i le tulaga tau tamaoaiga, o le tala lea a Trickett.

Fai mai le Fitch Solutions, o le a siitia le sapalai o le lithium carbonate i le lalolagi i le 219kilotonnes (kt) i le va o le 2022 ma le 2023 ma le isi siitaga o le 194.4 kt i le va o le 2023 ma le 2024, o le tala lea a Trickett.

I le tau o le lithium mo le 2022 mai le kamupani fa'amatalaga tau tamaoaiga Trading Economics na fa'amoemoe le lithium carbonate i Saina e fefa'ataua'i i le CNY482,204.55/tonne i le fa'ai'uga o le Q3 2022 ma le CNY502,888.80 i le 12 masina.

Ona o le le mautonu ma le le mautonu i luga o le sapalai ma le manaʻoga, e mafai e tagata suʻesuʻe ona tuʻuina atu faʻamatalaga pupuu.Latou te leʻi tuʻuina atu se tau o le lithium mo le 2025 poʻo le tau o le lithium mo le 2030.

Pe a tilotilo i totonulithiumtau valo'aga, ia manatua o fa'amatalaga a le au su'esu'e e mafai ma ua sese.Afai e te manaʻo e teu faʻafaigaluega i le lithium, e tatau ona e faia muamua lau lava suʻesuʻega.

O lau fa'ai'uga tupe e tatau ona fa'avae i luga o ou uiga i tulaga lamatia, lou tomai i lenei maketi, le fa'asalalauina o lau fa'aputuga ma le fa'alelei o lou lagona i le leiloa o tupe.Ma 'aua lava ne'i teu fa'asili atu mea e te gafatia e leiloa.


Taimi meli: Sep-17-2022