• pa'u-001

E mafai ona toe susulu le Vanu o Siamani a o taumafai Europa e tapunia le va o le malosi

3

Ua auai le au tetee i se tetee i le malo o Siamani ua fuafuaina e faaitiitia le malosi o le la, i Perelini Mati 5, 2012. REUTERS/Tobias Schwarz

BERLIN, Oketopa 28 (Reuters) – Ua talosagaina e Siamani le fesoasoani mai Brussels e toe faaolaola ai lana alamanuia o le la ma faaleleia atili le puipuiga o le malosi o le poloka ona o Perelini, ua fememea’i i taunuuga o le soona faalagolago i le suauu Rusia, ua taumafai e faaitiitia lona faalagolago i tekinolosi a Saina.

O lo'o tali atu fo'i i se tulafono fou a Amerika lea na fa'atupu ai le popolega i toega o le fale gaosi la i Siamani sa ta'uta'ua muamua e ono toe si'i atu i Amerika.

O le taimi lava na avea ai le taʻitaʻi o le lalolagi i le faʻaogaina o le malosi o le la, na paʻu le gaosiga o le la a Siamani ina ua maeʻa se faaiuga a le malo i le sefulu tausaga talu ai e tipiina fesoasoani i le alamanuia vave nai lo le mea na faʻamoemoeina na mafua ai ona tuʻua le tele o kamupani sola mai Siamani pe leai foi.

I tafatafa o le taulaga i sasae o Chemnitz i le mea ua taʻua o Saxony's Solar Valley, o Heckert Solar o se tasi o le afa sefulu o tagata na sao o loʻo siʻosiʻomia e faleoloa tuʻua lea na faʻamatalaina e le pule faʻatau a le kamupani o Andreas Rauner o le "faʻaleagaina o tupe".

Fai mai a ia, o le kamupani, lea ua avea nei ma Siamani sili ona tele solar module, poʻo le panel-maker, na mafai ona faʻafeiloaʻi le aʻafiaga o le tauvaga a Saina e fesoasoani i le setete ma le leiloa o le lagolago a le malo Siamani e ala i tupe faʻafaigaluega tumaoti ma le faʻaogaina o tagata faʻatau.

I le 2012, na tipi ese ai e le malo faʻapolopolo a Siamani tupe fesoasoani mai le la e tali atu ai i manaʻoga mai pisinisi faʻaleaganuʻu o latou manaʻoga mo suauʻu faʻamaʻi, aemaise le taugofie o oloa faaulufale mai o le kesi a Rusia, na faʻaalia i le faʻalavelaveina o sapalai ina ua maeʻa le taua a Ukraine.

"O loʻo matou vaʻai i le mataʻutia pe a faʻalagolago atoa le sapalai o le malosi i isi tagata fai.O se fesili o le saogalemu o le atunuu, ”o le tala lea a Wolfram Guenther, le minisita o le malo o Saxony mo le malosi, i le Reuters.

A o sailia e Siamani ma isi vaega o Europa isi punaoa o le malosi, o se vaega e totogi ai le misi o sapalai a Rusia ma se vaega e ausia ai sini o le tau, o le fiafia ua siʻitia i le toe fausia o se alamanuia lea na gaosia i le 2007 uma lona fa o le solar cell i le lalolagi atoa.

I le 2021, na saofagā ai Europa na o le 3% i le gaosiga o le PV module a le Asia e 93%, lea na maua ai e Saina le 70%, o se lipoti a le Siamani Fraunhofer institute na maua ia Setema.

O le gaosiga a Saina e tusa ma le 10% -20% sili atu le taugofie i Europa, o faʻamatalaga eseese mai le European Solar Manufacturing Council ESMC faʻaalia.

O Iunaite Setete FOI O SE FEFAITAI LE MALOSI

O le tauvaga fou mai le Iunaite Setete ua faʻateleina telefoni i Europa mo se fesoasoani mai le Komisi Europa, le pulega a le EU.

O le Iuni a Europa ia Mati na tautino e fai "so'o se mea e mana'omia" e toe fausia ai le malosi o Europa e gaosia ai vaega mo le faʻapipiʻiina o le la, ina ua maeʻa osofaʻiga a Rusia i Iukureini ma le faʻalavelave malosi na mafua ai.

O le luʻitau na faʻatupulaʻia ina ua maeʻa ona sainia le US Inflation Reduction Act i le tulafono ia Aukuso, ma maua ai se lafoga o aitalafu o le 30% o le tau o fale fou poʻo faʻaleleia o loʻo fausia vaega o malosiaga faʻafouina.

E le gata i lea, e tuʻuina atu ai lafoga lafoga mo vaega taʻitasi taʻitasi e gaosia i totonu o le US factory ma faʻatau atu.

O le atugaluga i Europa o le a toso ese ai tupe faʻafaigaluega mai ana pisinisi faʻafouina i totonu o le atunuʻu.

O Dries Acke, o le Faʻatonu Faʻavae i le vaega o pisinisi SolarPower Europe, fai mai na tusi le tino i le Komisi Europa e faʻamalosia le gaioiga.

I le tali atu, ua faʻamaonia e le Komisi se EU Solar Industry Alliance, ua faʻatulagaina e faʻalauiloa ia Tesema, ma le faʻamoemoe e ausia le sili atu i le 320 gigawatts (GW) o le faʻaogaina o le photovoltaic (PV) fou i totonu o le poloka e 2025. E faʻatusatusa i le aofaʻi atoa. faʻapipiʻi le 165 GW i le 2021.

"O le Alliance o le a faʻafanua le maua o fesoasoani tau tupe, faʻatosinaina tupe tumaoti ma faʻafaigofie le talanoaga ma le faʻatusatusaina i le va o tagata gaosi oloa ma tagata faʻatau," o le tala lea a le Komisi i le Reuters i se imeli.

E le'i fa'ailoa mai ai se aofa'iga o tupe.

O loʻo unaʻia foi e Berlin le faia o se faʻavae mo le gaosiga o le PV i Europa e tutusa ma le EU Battery Alliance, o le tala lea a le Failautusi a le Setete o le Matagaluega o le Tamaoaiga Michael Kellner i Reuters.

O le so'otaga o le ma'a ua manatu e iai sona sao tele i le atina'eina o se sapalai sapalai mo pisinisi ta'avale eletise a Europa.Fai mai le Komisi o le a mautinoa e mafai e Europa ona ausia le 90% o manaʻoga mai maʻa gaosia i totonu o le atunuʻu i le 2030.

Ole mana'oga ole la ile taimi nei o lo'o fa'amoemoe e fa'atupulaia pea.

O fa'amaumauga fou a le atunu'u na fa'amauina i le photovoltaic na si'itia i le 42% i masina muamua e fitu o le tausaga, fa'amaumauga mai le asosi o le malosi o le la (BSW) a le atunu'u.

Fai mai le ulu o le asosi, Carsten Koernig, na ia faʻamoemoe e faʻaauau pea le faʻamalosia i le tausaga atoa.

Po o le a lava le geopolitics, o le faʻalagolago ia Saina o se faʻafitauli ona o le faʻaogaina o fagu, faʻateleina e le Beijing zero-COVID policy, ua faʻaluaina taimi faʻatali mo le tuʻuina atu o vaega o le la pe a faʻatusatusa i le tausaga talu ai.

Na taʻua e Zolar, o loʻo tuʻuina atu i Berlin, o loʻo faʻatupulaʻia poloaiga i le 500% i lea tausaga ma lea tausaga talu ona amata le taua a Iukureini ia Fepuari, ae atonu e tatau ona faʻatali tagata mo le ono i le iva masina e faʻapipiʻi ai se la.

"O loʻo matou faʻatapulaʻaina le numera o tagata faʻatau matou te taliaina," o le tala lea a Alex Melzer, le pule sili o Zolar.

O tagata taaalo Europa mai tua atu o Siamani e fiafia i le avanoa e fesoasoani ai e faʻatumu manaoga e ala i le toe faʻafouina o le Saxony's Solar Valley.

O le Meyer Burger a Suiselani i le tausaga talu ai na tatalaina ai le solar module ma sela laau i Saxony.

Fai mai le Pule Sili o Gunter Erfurt, o loʻo manaʻomia pea e le alamanuia se faʻamalosiaga faʻapitoa poʻo isi faiga faʻavae faʻamalosi pe afai e fesoasoani i Europa e faʻaitiitia lona faʻalagolago i oloa mai fafo.

Ae ui i lea, e lelei o ia, aemaise lava talu mai le taunuu mai o le tausaga talu ai o le faigamalo fou a Siamani, lea o loʻo umia ai e le au faipule Green le taua tele o le tamaoaiga ma le siosiomaga.

"O faʻailoga mo le gaosiga o le la i Siamani e sili atu, sili atu i le taimi nei," o lana tala lea.


Taimi meli: Nov-01-2022