• isi fu'a

Fa'aputuga malosi a Europa: o lo'o fa'aauau pea ona fa'aolaola nisi maketi e teu ai fale

I lalo o le faʻafitauli o le malosi o Europa, ua faʻateleina le tau o le eletise, ma ua iloa e le maketi le maualuga o le tamaoaiga o le teuina o la i totonu o aiga Europa, ma ua amata ona paʻu le manaʻoga mo le teuina o le la.

Mai le va'aiga o le tele o le teuina, fa'apipi'i tetele fa'aputu i nisi o itulagi i fafo o lo'o fa'amoemoe e amata i se fua tele i le 2023. I lalo o faiga fa'avae lua-carbon a atunu'u eseese, o atunu'u atina'e i fafo ua ulufale atu i le tulaga o le malosi fa'apipi'i fou e sui ai fa'amea vevela. malosiaga fa'apipi'i gafatia.O le fa'atupulaia o le gafatia fa'apipi'i ua fa'anatinati ai le mana'omia o le eletise mo le teuina o le malosi.I le taimi lava e tasi e pei o le tele-tele-fua fou faʻapipiʻiina o le malosi, lapopoa lagolago le malosi e teu ai tulafono faatonutonu pito i luga ma faʻatonutonu taimi e manaʻomia foi.E taua le taʻua o le tau o le photovoltaic modules ua amata ona paʻu, ma ua faʻaititia foi le tau o galuega faʻapipiʻi malosi i fafo.O le eseesega o tau i fafo pito i luga i le vanu e sili atu nai lo Saina, ma o le tupe maua mai fafo o le tele o le malosi e teu ai e sili atu le maualuga nai lo Saina.

Na taulamua Europa i le fuafuaina o le sini o le carbon neutrality i le 2050. E taua tele le suiga o le malosi, mateuina o le malosiose feso'ota'iga mana'omia ma taua e puipuia ai le malosi fou.

I nai tausaga ua tuanaʻi, o le maketi o fale teu oloa a Europa na faʻalagolago tele i le atinaʻeina o nai atunuʻu.Mo se faʻataʻitaʻiga, o Siamani o le atunuʻu e sili ona maualuga le faʻaputuina o mea e teu ai fale i Europa i le taimi nei.Faatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o nisi o fale teu oloa maketi e pei o Italia, United Kingdom ma Austria, ua televave le faʻatupulaia o le gafatia o fale teu oloa i Europa.O le tamaoaiga ma le faigofie o le teuina o fale o loʻo faʻateleina foʻi le matagofie i Europa.I totonu o le maketi malosi malosi, o le teuina o le malosi ua maua le gauai i Europa ma o le a faʻafeiloaʻi ai le tuputupu aʻe tumau.


Taimi meli: Me-18-2023