• pa'u-001

Kalefonia ua malepe le 1 GW malosi e teu ai le malosi (ma vaʻavaʻai i se 'luma'i' 1.21 GW taimi)

O lo'o fa'ailoaina le fa'aputuga o le malosi i luga o le laina eletise a Kalefonia ona o fa'aletonu ua fuafuaina e fa'alautele ma fa'alolotoina i tausaga a sau.(Atonu e faagaeetia Dr. Emmett Brown.)

IULAI 15, 2021JOHN FITZGERALD LAULA

10

O se tagata taalo fou o loʻo alu i luga o le tulaga i le maketi eletise Kalefonia maualuga.Ulufale i le lithium-ion le malosi e teu ai.

Na vaʻaia e le lalolagi lenei suiga i tausaga ua mavae, ae o loʻo faʻavavevaveina le malosi talu mai le taumafanafana o le 2019, lea na muamua ai le pulega ma mea faʻaoga a Kalefonia.valo'ia fa'aletonu itula maualuga ia Setema 2020.

Na matauina e le au pulega o le "itula maualuga o [eletise manaʻomia i le] tausaga e tupu i taimi uma ia Setema ... i totonu o le itula e faaiʻu 17 (faʻavae i le PST poʻo le 6:00 pm PDT).E oo atu i le 2022, ua suia le tumutumu i le itula e faaiuina i le 18.

11 12

E pei ona tatou vaʻaia i le siata (ma faʻamauina e pusa paʻepaʻe o loʻo faʻamatalaina o "faʻaulufale mai e leʻi faʻamaonia"), e tolu i le fa itula e vaʻai ai e le au faʻatonu se faʻaletonu.

I le 2020, o lena pa'u e tusa ma le 6,000 MWh i luga o le tolu itula.I le 2021, na faʻaopoopoina e le au pulega le itula ma faʻateleina le aofaʻi o faʻaletonu i totonu o faʻamalama taʻitasi itula, ma aumaia le aofaʻi o le paʻu i le 14,400 MWh.O lena numera na toe faʻalauteleina i le 2021 i le 15,400 MWh o le "malosi ua misi" i luga o le fa itula.

Ina ia pulea le faaletonu (ma e toe totogi ai se fale eletise faaniukilia ua lata ona tapunia), na filifili Kalefonia talu ai neimaua11.5 GW o le mama mama puna'oa maua mai i le 2026. O lo'o fa'atusalia le gafatia fa'afuase'i, o se numera e tatau ona fa'atumauina e le tele o faiga e teu ai le malosi mo le itiiti ifo i le fa itula.

O le fa'atauga e mana'omia ai se pasene o lena malosi mama ina ia avanoa mo se taimi umi e teu ai, mo le tusa ma le 10 itula.E mafai ona fa'aliliuina i le sili atu i le 60 GWh o le fa'amama mama e fa'aopoopo i le fa'asologa i le isi afa sefulu tausaga.

O se aofaiga tele lena o le teuina o le malosi i Kalefonia i le lumanaʻi.Ae a'o fa'atupula'ia atili e saienitisi o le tau le fa'ailo i luga o afi fa'atupu-malala i Kalefonia, o lo'o i ai se lagona fa'ateleina o le faanatinati.

O le mea e lelei ai, o le 2,000 MW o le malosi e teu ai le malosi o loʻo oʻo mai i luga ole laiga i le aso 1 o Aukuso, e tusa ai ma le California Public Utility Commission.O le tele o lenei gafatia e fa itula o le malosi o le maa o lo'o nofo i tua, toeitiiti atoa le 8,000 MWh.

I le avea o se mua'i va'aiga o mea o lo'o ofoina mai e lena agava'a, o lo'o maua a tatou va'aiga muamua e ala i leCalifornia ISO Sapalai siata.

13

I le aso 9 o Iulai i le 6:30 i le afiafi, na ta'ua ai e le laina autu a Kalefonia o le teuina o le malosi na tui ai le 999 MW o le malosi i le taimi o se "faʻalavelave faʻafuaseʻi" lea na ono tupu ai le taʻavale afi.

Manatua taimi e fa'aola ai le maa, iinei foi.A'o fa'atupula'ia le malosi o le la o Kalefonia i le ao, o le a fa'ateleina le fa'aputuina o le malosi o le eletise taugofie se'ia o'o atu i le tulaga e mafai ai ona fa'aputuina le malosi i le taimi o le afiafi.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga muamua o se faʻasalaga tele na tupu ia Iulai 14 i le 9:15 i le taeao, ma na faʻaalia mai e California energy data geek.Joe Deely.O foliga nei:

14

Ole su'esu'ega tuai ole tau ole eletise i lea taimi e mafai ona maua ai se fa'amatalaga pe aisea na filifilia ai nei ma'a e fa'aola ile taimi nei.

E lua maa lithium ion sili ona tele i le lalolagi na saofagā i nei tulaga fa'atatau, ma lagolagoina le fa'asologa i le taimi o le fa'alavelave.

Muamua o le LS Power's230MW lithium ion fale teu malosi, lea sa fa'atulaga e si'itia mai le 230MWh i le 690MWh i lenei taumafanafana, ma fa'aopoopo atili ai le malosi i se taimi mulimuli ane.O lenei laau, mo sina taimi, o se tasi o maa sili ona tele i le lalolagi e feso'ota'i ai le lithium ion grid.

O le fale lona lua o le Moss Landing's300 MW / 1,200 MWh fale- toe, o se tasi o le tele i le lalolagi mo le taimi nei - lea na auai i le faasologa ia Tesema 2020. O lenei fale e ono vave faʻalauteleina i le 1.5 GW / 6 GWh.

Ia tatou taofimau uma, aua - e le o mamao tele i le lumanaʻi - o le a tatou vaʻai i le 1.21 GW ... Doc Brown's flux capacitor faitalia.


Taimi meli: Au-01-2022