• isi fu'a

E teu ai le malosi o le fale vevela i maketi i fafo

Faiga e teu ai le malosi ile fale, e taʻua foi o le masini e teu ai le malosi, o lona autu o se maa e teu ai le malosi, e masani ona faʻavae i luga o le lithium-ion poʻo le taʻitaʻi-acid maʻa, pulea e se komepiuta, faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina i lalo o le faʻamaopoopoina o isi masini atamai ma le taamilosaga polokalama.E masani ona tu'ufa'atasia faiga e teu ai le malosi o le fale ma le fa'asoaina o le gaosiga o le eletise photovoltaic e fausia ai le fale e teu ai le la, ma o le gafatia fa'apipi'i o lo'o fa'atupula'ia vave.

O le atina'e o le faiga o le teuina o le malosi i le fale

O mea faigaluega autu o le fale e teu ai le malosi e aofia ai ituaiga oloa e lua: maa ma inverters.Mai le manatu o le tagata fa'aoga, o le fale e teu ai le la e mafai ona fa'aitiitia le pili o le eletise a'o fa'aitiitia le a'afiaga leaga o le motusia o le eletise i le olaga masani;mai le va'aiga o le itu fa'ata'oto, o masini e teu ai le malosi o le fale e lagolagoina le fa'atulagaina tu'ufa'atasi e mafai ona fa'aitiitia ai le le lava o le paoa i taimi o fa'ato'aga ma tu'uina atu Ole fa'asologa e tu'uina atu fa'asa'oga taimi.

Mai le va'aiga o fa'asologa o ma'a, o ma'a e teu ai le malosi o lo'o fa'asolosolo aga'i atu i tulaga maualuluga.Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o le eletise a tagata nofoia, o loʻo faasolosolo malie le faʻatupulaia o le gafatia o fale taʻitasi, ma e mafai e le maa ona iloa le faʻalauteleina o le faiga e ala i le faʻaogaina, ma ua avea maa maualuga-voltage ma masani.

Mai le va'aiga o suiga fa'asolo, ua fa'atupula'ia le mana'oga mo fa'ato'aga fa'ato'aga e fetaui mo maketi fa'aopoopo ma fa'ato'aga e le mana'omia ona feso'ota'i i le fa'asologa.

Mai le va'aiga o fa'asologa o oloa fa'agata, o le ituaiga vaeluaga o le ituaiga autu lea, o lona uiga, o le maa ma le inverter system o lo'o fa'aogaina fa'atasi, ma o le tulitatao o le a faasolosolo malie ona atina'e i se masini tu'ufa'atasi.

Mai le va'aiga o fa'asologa o maketi fa'aitulagi, o 'ese'esega i fa'asologa o feso'ota'iga ma maketi eletise e mafua ai sina eseesega i oloa fa'atauva'a i itulagi eseese.O le fa'ata'ita'iga feso'ota'i a Europa o le fa'ata'ita'iga autu lea, o le Iunaite Setete o lo'o i ai le tele o fa'ata'ita'iga e feso'ota'i fa'atasi ma fafo atu, ma o lo'o su'esu'eina e Ausetalia le fa'ata'ita'iga o le masini eletise.

Aisea e fa'aauau ai pea le fa'atupula'ia o le maketi o lo'o fa'aputu ai le malosi o fale i fafo?

Fa'amanuiaina mai le ta'avale e lua-uila o le tufatufaina atu o le photovoltaic & le fa'aputuina o le malosi, o lo'o fa'atupula'ia vave le fa'aputuga o le malosi o aiga i fafo.

O le suiga o le malosi i maketi i fafo ua lata mai, ma o le atinaʻeina o photovoltaics tufatufaina ua sili atu i faʻamoemoega.E tusa ai ma le gafatia faʻapipiʻi photovoltaic, o Europa e faʻalagolago tele i malosiaga mai fafo, ma o feteʻenaʻiga faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu ua faʻateleina ai le faʻalavelave malosi.Ua siitia e atunuu Europa o latou faamoemoega mo le mafai ona faapipiiina photovoltaic.I le tulaga o le faʻaogaina o le eletise, o le siʻitia o tau o le malosi ua mafua ai le maualuga o le tau o le eletise mo tagata nofoia, lea ua faʻaleleia ai le tamaoaiga o le teuina o le malosi.Ua fa'aulu e atunu'u faiga fa'avae fesoasoani e fa'amalosia ai le fa'apipi'iina o le eletise i totonu o aiga.

Atinae maketi i fafo ma avanoa maketi

O le Iunaite Setete, Europa, ma Ausetalia o loʻo avea nei ma maketi autu mo le teuina o malosiaga i totonu o aiga.Mai le va'aiga o avanoa maketi, o lo'o fa'atatauina o le 58GWh o le gafatia fa'apipi'i fou o le a fa'aopoopoina i le lalolagi atoa i le 2025. I le 2015, o le ta'i tausaga fou fa'apipi'iina o le fa'aputuina o le malosi o aiga i le lalolagi e na'o le 200MW.Talu mai le 2017, o le tuputupu aʻe o le gafatia faʻapipiʻiina i le lalolagi ua matua manino lava, ma o le faʻatupulaia o le tausaga i le gafatia fou faʻapipiʻi ua matua faʻateleina.E oʻo atu i le 2020, o le lalolagi fou faʻapipiʻi gafatia o le a oʻo atu i le 1.2GW, o le tausaga-i-tausaga 30% siʻitia.

Matou te faʻatusatusaina, a faʻapea o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le malosi i totonu o le maketi photovoltaic fou faʻapipiʻiina o le 15% i le 2025, ma o le faʻaogaina o le malosi o le teuina i totonu o maketi faʻatau oloa e 2%, o le a oʻo atu i le 25.45GW le avanoa e teu ai le malosi o le aiga. / 58.26GWh, ma o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o le malosi faʻapipiʻiina i le 2021-2025 o le a 58%.

O Europa ma le Iunaite Setete o maketi ia e sili atu le tuputupu ae i le lalolagi.Mai le vaaiga o uta, e tusa ai ma fuainumera IHS Markit, o le lalolagi fou e teu ai le malosi o le fale i le 2020 o le a 4.44GWh, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 44.2%.3/4.I le maketi a Europa, o le maketi Siamani o loʻo atinaʻe le televave.O uta a Siamani na sili atu i le 1.1GWh, tulaga muamua i le lalolagi, ma o le Iunaite Setete foi na lafoina sili atu nai lo le 1GWh, tulaga lua.O uta a Iapani i le 2020 o le a lata i le 800MWh, e sili atu nai lo isi atunuu.tulaga tolu.


Taimi meli: Tes-06-2022